Demir fiyatları 10 dolar birden düştü! Şantiyeler paydos etti inşaat demiri ton fiyatı düşüşe geçti

İnşaat demiri ton fiyatı Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere düştü. İşte 14 Temmuz 2023 Cuma tarihli güncel demir fiyatları listesi...
Demir fiyatları 10 dolar birden düştü! Şantiyeler paydos etti inşaat demiri ton fiyatı düşüşe geçti

Demir fiyatları 10 dolar birden düştü! Şantiyeler paydos etti inşaat demiri ton fiyatı düşüşe geçti - İnşaat sektörü son derece sıkıntılı günler geçirmeye devam ederken şantiyelerde üretime ara verilmesi hem demire olan talebi hem de fiyatı düşürdü. 

Ekonomik olarak yaşanan belirsizlik ve sürekli olarak gelen zamlar şantiyelerde müteahhitlerin zorunlu olarak frene basmasına neden olurken pek çok inşaat ya tamamen durduruldu ya da işlerde yavaşlamaya gidildi. Yeni projelerin de rafa kaldırılması ile demire olan talep azalırken talebin düşmesi fiyatı da dibe çekti. 

İNŞAAT DEMİRİ TON FİYATI ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR'DE KAÇ TL OLDU? 

Demirin ton fiyatı düşüşünü sürdürürken inşaat demiri ton fiyatı için yeni rakamlar belli oldu. 14 Temmuz 2023 Cuma günü yükselen dolar kuruna rağmen inşaat demirinde düşüş devam etti. Talebin son derece düşük olması fiyatlara eksi olarak yansırken büyük demir çelik üretim fabrikalarının da bu nedenle üretim miktarlarını düşürmeye hazırlandıkları belirtildi. 

Ankara'da inşaat demiri ton fiyatı için açıklanan rakamlarda 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 18 bin 500 TL, 10'luk inşaat demiri ton fiyatı 18 bin 500 TL ve 10'luk inşaat demiri ton fiyatı ise 18 bin TL oldu. 

Son dönemde kentsel dönüşüm çalışmalarının yoğunlaştığı İzmir'de inşaat demiri ton fiyatı düşüş yönlü ilerlemeye devam ederken 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 18 bin 100 TL, 10'luk inşaat demiri ton fiyatı 17 bin 900 TL ve 12'lik inşaat demiri ton fiyatı ise 17 bin 500 TL seviyesine geriledi. 

İnşaat demirinin en pahalı olduğu şehirlerin biride İstanbul oldu. İstanbul'da 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 19 bin 50 TL olurken, 10'luk inşaat demiri ton fiyatı 18 bin 950 TL ve 12'lik inşaat demiri fiyatı ise 18 bin 450 TL olarak ilan edildi. 

İlgili Haberler